четвъртък, 12 юни 2014 г.

on being sapiosexual.

напоследък покрай някои мои изказвания относно правата на гей двойките и хората с различна сексуалност като цяло ме питаха много пъти дали не съм "обратна".
на първо място, смешно е как всички си мислят, че има само хомосексуални и хетеросексуални, при положение, че има също така би-, пан- и асексуални хора, да не говорим за транссексуалните и bi-curious. съществуват и други разновидности на човешката сексуалност. не просто "нормална" и "ненормална". въобще концепцията за нормално и ненормално обикновено е доста глупава, когато става въпрос за неща като начин на обличане, прическа или кой втвърдява пениса ти. примерно.
на второ, смешно е да ме питате, след като в описанието ми го пише.
точно така. онова нещо до възрастта ми всъщност е сексуалността ми, не някаква смешна измислена дума.
well, технически Е смешна измислена дума, понеже точният термин е сапиосексуален, не брейнсексуален, но моят вариант си ми харесва повече и обикновено използвам него.
повечето хора не знаят какво означава сапиосексуален. и дори когато им обясниш са твърдо убедени, че такава сексуалност не може да съществува.
тъй че нека ви разясня. не съм привлечена от половите ви органи или лицето ви, а от интелигентността ви.
това е моментът, в който повечето хора ми казват, "ама ако видиш някой, който е много грозен, но е умен, би ли...?", а на мен ми се налага да въздишам дълго и да клатя глава, защото очевидно никой не е разбрал, че, да, напълно е възможно да намираш нечий ум за по-секси от тялото на фотомодел.
силно вярвам, че макар да можем да променяме телата си чрез упражнения и подобни неща, те са ни дадени с гените ни и като цяло нямат твърде голямо значение. начинът, по който обаче се държи човек, нещата, които знае, това са все важни неща, които биват изграждани от самия него и съответно имат далеч по-голямо значение от това дали родителите ти са ти дали бърз метаболизъм и перфектна коса.
намирам хората на изкуството за безкрайно привлекателни, намирам хората, които разбират от икономика, политика, наука, финанси за ужасно интересни и, кълна се, ако сте наясно с историята на изкуството, то вероятно ми действате по-добре от порно.
хората го намират за объркващо. питали са ме, например, защо тогава се поддържам, след като външния вид не ме интересува. това е другият момент, в който обикновено въртя очи. това, че не съм привлечена основно от нечие тяло, не значи, че не оценявам добрия външен вид. ужасно съм впечатлена от хора с чувство за стил, както и от хора, които са работили много по себе си, просто защото показва желание за промяна и прогрес. но ако единственото, което можете да ми дадете, е външният ви вид, не бих била впечатлена.
приемете нещата така, ако видите една изключително добра картина, която обаче е в течение от изкуството, което като цяло не ви допада, ще си помислите, че картината е окей, обаче няма да искате да я окачите в спалнята си, за да я гледате всеки ден.
искрено се надявам въпросът със сексуалността ми най-сетне да е изяснен.
накъсо, не се интересувам от половите ви органи или мускулите ви или перфектните ви вежди, а от ума ви.
ако не можете да го проумеете, то тогава едва ли се интересувам от вас, you know, понеже принципно сапиосексуалността ми не ми позволява да бъда привлечена от stuck up, ignorant people.

Няма коментари:

Публикуване на коментар